viernes, 25 de septiembre de 2009
Enpanada Galiziarra
Osagaiak:
Orea:
· ½ k irina
· 50 cl olio
· 100 cl ur
· arrautz bat
· legamia sobre bat
Sofritoa :
· Haragi txikitua
· Tipula bat
· Piper berde bat
· Tomate frijitua
Nola egin?:
Orea:
1. Pote batean irina, ura, olioa eta legamia ondo nahastu behar dira ore bigun bat izan arte.
2. Gero ordu erdi bat utzi behar da potean zapi batez estalita, orea handitu arte.
Sofritoa:
1. Tipula eta piperra mostu zati txikietan eta jarri frijitzen bigundu arte.
2. bota aragia sartaginean eta utzi colorea hartzen.
3. Azkenik, tomatea gehitu eta utxi dena 5 min gehiago egiten
Empanada:
1. Labea aurretik berotu behar da 150 gradutan.
2. Orea bi zatitan banatu.Zati bat labeko bandejan zabaldu, gainean sofritoa ongi sakabanatu, eta jarri orearen beste erdia gainean dena ondo estaliz.
3. Orearen gainean arrautz birrindua igurtzi behar da distira har dezan.
4. Azkenik, zulotxo batzuk egin behar dira gaineko partean labean enpanada apurtu ez dadin.Labean 30 min eduki behar da.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario