viernes, 25 de septiembre de 2009

Enpanada Galiziarra



Osagaiak:

Orea:
· ½ k irina
· 50 cl olio
· 100 cl ur
· arrautz bat
· legamia sobre bat

Sofritoa :
· Haragi txikitua
· Tipula bat
· Piper berde bat
· Tomate frijitua

Nola egin?:


Orea:
1. Pote batean irina, ura, olioa eta legamia ondo nahastu behar dira ore bigun bat izan arte.
2. Gero ordu erdi bat utzi behar da potean zapi batez estalita, orea handitu arte.

Sofritoa:
1. Tipula eta piperra mostu zati txikietan eta jarri frijitzen bigundu arte.
2. bota aragia sartaginean eta utzi colorea hartzen.
3. Azkenik, tomatea gehitu eta utxi dena 5 min gehiago egiten

Empanada:

1. Labea aurretik berotu behar da 150 gradutan.
2. Orea bi zatitan banatu.Zati bat labeko bandejan zabaldu, gainean sofritoa ongi sakabanatu, eta jarri orearen beste erdia gainean dena ondo estaliz.
3. Orearen gainean arrautz birrindua igurtzi behar da distira har dezan.
4. Azkenik, zulotxo batzuk egin behar dira gaineko partean labean enpanada apurtu ez dadin.Labean 30 min eduki behar da.

No hay comentarios:

Publicar un comentario